Skip to main content

IPIE III Schakelen met IPIE

Schakelen tussen Inhoud, Procedure, Interactie en Emotie


hulpbestand: ijsberg afbeelding

Hoe

Vier deelnemers (A, B, C, D) op stoelen naast elkaar, de trainer er achter, de acteur er tegenover.
Instructie deelnemers: "Jullie voeren gezamenlijk een gesprek met de acteur, maar ieder van jullie mag slechts op 1 niveau praten: A op het niveau van de Inhoud, B op Procedure, C op Interactie en D op Emotie. Het betreft een functioneringsgesprek met een medewerker de acteur) die goed werk levert, maar regelmatig zijn deadlines niet haalt. Kijk steeds op welk niveau de medewerker zit en als dat het jouwe is, neem je het woord".
De acteur begint op het niveau van de Inhoud (A), maar switcht al snel naar een ander niveau, waardoor B, C of D mee moeten schakelen. Als ze er niet uitkomen, mogen de observatoren tips geven: “Doe iets met z'n emotie“! Als trainer kun je degene die iets zou moeten zeggen, helpen door te vragen: "Wat zou jij nu kunnen zeggen? De acteur switcht in de loop van het gesprek over alle niveaus, zodat iedereen aan de beurt komt.
 

Nabespreken op

  • schakelen over de niveaus als manier om terug te keren naar de Inhoud
  • aansluiten bij de ander; storingen hebben voorrang

Tips voor de acteur:

  • Inhoud: je presteert minder omdat je partner overspannen is en jij thuis taken moet overnemen. Onderliggende emotie: je bent bezorgd voor je baan. Procedure: breng opeens in dat je het over een ander punt wilt hebben, of vraag aan het eind van het gesprek wat de volgende stap is. Interactie: breng in dat je vindt dat de leidinggevende je in dit gesprek onder druk zet, of onderbreek hem een paar keer. 
  • Als de cursisten er niet uit komen, kun je helpen door de cursist aan te kijken die het woord zou moeten nemen.    

Bron: Roland Verheugd, Johann Glaubitz


Tags bij deze werkvorm:

Categorie:
Tijd:
Groepsgrootte:
Teams:

Vragen?

Ons team staat voor je klaar!

020-422 1323
UP