door acteursbureau Kapok

Wat maakt jou uniek?

geen afbeelding beschikbaar legenda

Hoe lang

duur:10  min. 10 min.

Groepsgrootte

tot 12 deelnemers tot 12 deelnemers

Wie doet mee?

een op een 1 op 1

Wat

Mensen prikkelen iets van zichzelf te laten zien.

Hoe

Vraag de deelnemers zich voor te stellen aan de hand van 3 vragen: wat is je naam, wat is je functie en wat maakt jou uniek? Van die laatste vraag schrikken veel mensen: “Help, waar ben ik uniek in?”. Dat hoort erbij. Om die schrik snel 'kalt' te stellen, trap je zelf af: “Ik zal zelf aftrappen: mijn naam is ..... , ik ben trainingsacteur en wat mij in dit gezelschap uniek maakt, is dat ik volgende maand de skeeler Marathon van Berlijn ga rijden”. (dat zinnetje 'in dit gezelschap' is dus cruciaal).
Bij die laatste vraag noem je dus iets dat lekker praktisch en aards is. Andere voorbeelden: “…. dat ik sinds een week opa ben”, “…. dat ik een cursus paarden-fluisteren volg”, etc. Als het maar iets concreets, praktisch en aards is!
Alles wat mensen zeggen is goed, ook als iemand zegt dat hij de enige is die grijs haar heeft. Bedank iedere deelnemer en kijk naar de volgende. Als andere deelnemers vragen willen stellen, parkeer je dat; een deel van de lol is dat ze elkaar later verder gaan bevragen.

Wanneer

Deze starter werkt bij alle groepen; ook bij teams die elkaar al lang kennen, omdat mensen vaak iets noemen dat de collega’s nog niet wisten.

Variant: Wat weet niemand van jou?

Je kunt deelnemers ook vragen om 1 ding te noemen dat niemand in deze groep van hen weet.

Bron

Lisette van Oosterhout

Deze werkvorm wordt u aangeboden door acteursbureau Kapok.