door acteursbureau Kapok

Verover de vlag!

geen afbeelding beschikbaar legenda

Hoe lang

duur:10  min. 10 min.

Groepsgrootte

12 tot 25 deelnemers 12 tot 25 deelnemers

Wie doet mee?

pleniar plenair

Wat

Leuke energizer in wedstrijdvorm; goed op elkaar letten!

Hoe

Zet met tape 2 lijnen op de vloer, op een meter of 3-4 van elkaar af. Maak 2 teams (A, B) en zet ze achter de lijnen. Nummer de teamleden: 1, 2, 3, 4, etc. In beide teams is er dus een nummer 1, een nummer 2, etc. Ga zelf op de kopse kant op enige afstand van de lijnen staan (zie illustratie). Steek je arm uit en leg daar een sjaal of iets dergelijks overheen.

Instructie deelnemers:

  • 'Ik roep zo een nummer. Stel dat ik “nummer 3” roep, dan komen van beide teams de nummers 3 naar voren en proberen de sjaal te pakken en mee terug te nemen naar hun team. Als jij de sjaal pakt, mag de ander jou tikken! Je bent pas ‘veilig’ als je weer achter de lijn bij je eigen team staat. Als dat lukt, krijgt jouw team een punt, maar als je voor de lijn getikt wordt, gaat het punt naar het andere team’.

Roep in willekeurige volgorde nummers. Eerst proberen mensen elkaar te snel af te zijn, maar aangezien dat nauwelijks lukt, zullen ze steeds tactischer te werk gaan: loeren naar elkaar, schijnbewegingen maken, trucjes toepassen, etc. Als het te lang gaat duren, kun je afspreken dat ze maximaal 15 seconden de tijd hebben.
Als je met een oneven aantal bent, laat je één van de deelnemers de sjaal ophouden ebn ben jijzelf de scheidsrechter.

Bron

Lisette van Oosterhout

Deze werkvorm wordt u aangeboden door acteursbureau Kapok.