door acteursbureau Kapok

IPIE-Bingo

geen afbeelding beschikbaar legenda

Hoe lang

duur:10  min. 10 min.

Groepsgrootte

tot 12 deelnemers tot 12 deelnemers

Wie doet mee?

teams teams

Wat

Kennismaken met de communicatie-niveaus


hulpbestand: ijsberg afbeelding

Hoe

Doe deze oefening nadat je IPIE hebt uitgelegd (zie hulpbestand).
Maak teams van ± 3 deelnemers. Geef ieder team een flap + stiften. Links op de flap zetten ze onder elkaar de letters I, P, I en E, met ruimte voor tekst.

Instructie deelnemers: "We gaan Bingo-en met IPIE! Ik voer samen met de acteur een gesprek en jullie gaan zinnen verzamelen op alle vier de niveaus. Als jullie in iets wat wij zeggen één van de niveaus herkennen, schrijven jullie die zin bij de juiste letter op de flap. Zorg dat je van alle niveaus twee zinnen 'scoort'. Zodra jullie die hebben, roep je "Bingo"! Als je Bingo hebt, leggen jullie bij iedere zin uit waarom die bij het betreffende niveau past. Bij een "Foute Bingo", moeten jullie als team een liedje zingen en gaat de Bingo verder. Ik ben de jury."


Begeleid de nabespreking nauwkeurig, want hierin zit veel van het leereffect. Loop ook langs de flappen van de andere teams en laat die hun zinnen toelichten. 

Het gesprek dat je met de acteur voert kan over van alles gaan, zoals een beoordelingsgesprek waarbij de medewerker een slechte beoordeling krijgt. Zorg ervoor dat jullie regelmatig switchen van niveau.

Nabespreken op

  • de communicatie-niveaus

Bron

Carolien Oostveen / Horizon training & ontwikkeling

Deze werkvorm wordt u aangeboden door acteursbureau Kapok.