door acteursbureau Kapok

Ik zit vast

geen afbeelding beschikbaar legenda

Hoe lang

duur:deze werkvorm heeft geen tijdsduur tijd naar keuze

Groepsgrootte

het aantal deelnemers is onbeperkt aantal deelnemers naar keuze

Wie doet mee?

de groepsvorm is niet opgegeven groepsvorm naar keuze

Wat

Het effect van bewegen op je denken.

Hoe

Deelnemers staan in een kring. Vraag ze een probleem in gedachten te nemen waar ze mee zitten, bijvoorbeeld een problematische situatie waarvan ze niet weten hoe ze het moeten aanpakken, een dilemma, iets waar ze grote twijfels over hebben of wat ze 's nachts wakker houdt. Liefst iets in de werksituatie, maar het kan ook een privéprobleem zijn. Check of iedere deelnemer zijn probleem gevonden heeft.

Laat iedereen een plek in de ruimte opzoeken waar ze zich veilig voelen, goed kunnen concentreren en niet worden afgeleid door andere deelnemers. Laat ze stevig staan, de voeten iets uit elkaar, ogen open. Vraag ze te concentreren op hun probleem. Laat ze zichzelf vragen stellen als: Waarom zit ik vast? Waarom twijfel ik toch zo? Waarom is dit zo moeilijk voor me? Hou dit 2 minuten vol.

Laat iedereen vervolgens rondlopen, zonder contact met elkaar. Vraag ze nogmaals te concentreren op hun probleem. Stel dezelfde vragen als toen ze stil stonden. Hou dit even lang vol.

Maak een kring en vraag of iemand een verschil heeft ervaren tussen de eerste en de tweede keer. Mensen geven vaak aan dat ze bij het rondlopen meer vrijheid hebben gevoeld, zich minder vast hebben voelen zitten, een optimistischer kijk hebben gehad.

Nabespreken op:

Koppel dit aan uitleg over de invloed van het lichaam op de geest.

Bron

Arthur Veen

bladeren op alfabet
Deze werkvorm wordt u aangeboden door acteursbureau Kapok.