door acteursbureau Kapok

Doe het eens Goed Fout

geen afbeelding beschikbaar legenda

Hoe lang

duur:15  min. 15 min.

Groepsgrootte

tot 12 deelnemers tot 12 deelnemers

Wie doet mee?

teams teams

Wat

Deelnemers laten zien hoe het NIET moet

Hoe

De deelnemers mogen het eens helemaal fout doen: “Hoe moet je zo’n ziekteverzuimgesprek nou niet doen?!”. De acteur is het lijdend voorwerp, hij is b.v. Harry, die na een burn-out voor het eerst weer terug is op het werk. Stimuleer ze om het echt zo fout mogelijk te doen: “Zorg dat Harry zo snel mogelijk weer ziek thuis zit”! 
Deelnemers bereiden in 2 groepen (A, B) het gesprek voor: ze bedenken zoveel mogelijk foute dingen en kiezen één iemand die het gesprek met Harry gaat doen. Eerst groep A: Harry komt binnen en ondergaat alles als een echt slachtoffer. Waar mogelijk stimuleert hij z'n tegenspeler zelfs om het nog erger te maken. Tot slot loopt hij 'huilend' de deur uit. Vraag aan groep B wat hier allemaal goed fout aan was, ook non-verbaal. Schrijf alle punten onder elkaar links op een flap. Daarna mag groep B. Na groep B vraag je aan groep A: "Wat deed B fout wat nog niet op de flap staat"? Noteer dat ook; links op de flap staat nu een lijst met foute dingen. Ga ze langs en vraag de groep per onderdeel hoe het wel moet. Noteer dat rechts van ieder fout punt. Rechts komt dus eigenlijk de theorie te staan van hoe het wel moet!

Wanneer

  • Aan het begin van een training om een thema of theorie te verkennen, zoals slecht nieuws brengen, grenzen stellen, coachen, etc.
  • Halverwege, als deelnemers vastzitten of er even geen zin meer in hebben; werkt bevrijdend

Voordelen

  • Speelse manier van theorie behandelen
  • Er wordt veel gelachen; werkt bevrijdend

Valkuil

  • De acteur moet het spel meespelen, alles incasseren en het dus niet erg vinden om even lijdend voorwerp te zijn. Hij moet tijdens het spel geen tegengas geven. En vraag hem vooral niet om serieus feedback te geven!

Variant

  • Je kunt het ook plenair doen: de acteur zit voor de groep en de deelnemers doen of zeggen om de beurt iets fouts; hoe erger hoe beter
  • In de hoefijzervorm, de acteur benadert een deelnemer en loopt pas weg als de deelnemer het echt lekker fout doet. Als hij het toch nog een beetje goed doet, blijft de acteur staan en stimuleert hem om het fouter te doen

Bron

Lisette van Oosterhout / Johan Koeleman

Deze werkvorm wordt u aangeboden door acteursbureau Kapok.