door acteursbureau Kapok

De Toyotafabriek

geen afbeelding beschikbaar legenda

Hoe lang

duur:deze werkvorm heeft geen tijdsduur tijd naar keuze

Groepsgrootte

50+ deelnemers 50+ deelnemers

Wie doet mee?

pleniar plenair

Wat

Geinige groeps-energizer

Hoe

Vertel een verhaaltje om de deelnemers er ‘in’ te krijgen: “Ik ben in Azië geweest. Zoals je weet werken ze daar heel hard, maar snappen ze ook dat mensen dat niet continu volhouden. Dus daar hebben ze iets op bedacht: in de Toyota fabriek wordt er een paar keer per dag op een gong geslagen; iedereen rent dan naar een lege hal. Daar gaan ze netjes in rijen staan, 1 iemand ervoor en als die start doen ze allemaal mee. En na 3 minuten is iedereen weer verkwikt. Dat gaan wij ook doen”.

Iedereen zoekt een plek in de ruimte, gezicht naar voren en met ruimte om stappen naar voren te kunnen doen. Doorloop de volgende stappen, doe iedere stap eerst voor en laat ze dan meedoen:

Stap 1:

doe 4 stappen naar voren, 4 stappen weer terug, 4 stappen naar voren, 4 stappen weer terug en blijf zo doorlopen in een langzaam en gelijkmatig tempo. Zeg daarbij: “rechts links recht links, rechts links recht links…...” of Migi kara hidari Doe dit heel rustig en kort.

Stap 2:

doe de volgende armbewegingen : sla je je armen om je heen, alsof je jezelf warm slaat, waarbij je onderlangs en bovenlangs afwisselt.

Stap 3:

“Er wordt ook geluid bij gemaakt”: “hoei hai hoei hai, hoei hai hoei hai, etc”

Stap 4:

“Dan gaan we de stappen nu met elkaar combineren!” Doe zelf mee, voor de groep, met je rug naar ze toe. Begin rustig. Pas als het lekker loopt, voer je het tempo op en weer af. Als je klaar bent zeg je: ”Ok! En dan gaan we nu weer aan het werk!”.

of: Soshite, wareware wa shigoto ni modorimasu!

Bron

Lisette van Oosterhout

Deze werkvorm wordt u aangeboden door acteursbureau Kapok.