door acteursbureau Kapok

De Emotiebus

geen afbeelding beschikbaar legenda

Hoe lang

duur:10  min. 10 min.

Groepsgrootte

tot 12 deelnemers tot 12 deelnemers

Wie doet mee?

pleniar plenair

Wat

Samen emoties uitbeelden

Hoe

Maak met stoelen een bus. Kies als chauffeur iemand die een beetje ‘vet’ kan spelen. De andere deelnemers zijn passagiers; bij elke 'halte' stapt er iemand in. Leg uit dat dit niet zomaar een bus is, maar de Loony Bus, waarin gekte de norm is, dus maak met elkaar die bus zo gek mogelijk.
Voordat iemand instapt, roep jij een emotie, bv 'verliefd'. Wie instapt moet dan alles zo verliefd mogelijk doen: instappen, kaartje kopen en gaan zitten. De chauffeur en de andere passagiers doen ook alles verliefd. Als de passagier zit, 'rijdt' de bus door naar de volgende halte, waar iemand met een andere emotie instapt. 
Hou het tempo hoog en stimuleer deelnemers om lekker vet te spelen. Ze mogen schaamteloos gek doen.

Suggesties voor emoties:

Dronken, verward, minachtend, verlegen, verliefd, doodsangst, geil, furieus, achterdochtig, moordzuchtig, hypernerveus, schizofreen.

Varianten

De Verjaardag: kies een 'jarige'. Die geeft een feestje. Iedere gast die binnenkomt speelt een typetje of een bepaalde emotie, de anderen gaan daar direct in mee. Deze variant heeft als voordeel dat iedereen zich iets kan voorstellen bij een verjaardag; lekker laagdrempelig dus.

De Taxi:
vier stoelen, drie inzittenden. Nummer 4 stapt in bij de chauffeursstoel, met een duidelijke emotie, of als een bepaald typetje. De rest van de inzittenden neemt dit direct over. Als iedereen de emotie heeft, stapt er achter iemand uit, de rest draait door en de volgende chauffeur stapt in.

 

Bron

Ed Pennings, Eva Visser

Deze werkvorm wordt u aangeboden door acteursbureau Kapok.